Odgovorno s hrano

Jesenski družinski dan

Dodano: 2012-01-05 09:24:33
Opazovanje metulja
V vrtcu želimo spodbujati radovednost, kot pozitivno lastnost za ustvarjalnost oziroma odnos do okolja, v katerem otrok živi, kjer je okolje v katerem živi del njega in hkrati on del okolja.

Z enim izmed načinov raziskovanja – odkrivanja okolja so se otroci seznanili na jesenskem družinskem dnevu skupin »Bonbončki« in »Zajčki«.
Ob vodenju g. Kumar Boruta smo odšli na sprehod ob reki do umetnega jezera Kozlink in mimo borovega gozdička. Po poti nam je okoljevarstvenik pokazal in pojasnil veliko zanimivosti iz narave; z metuljnico je ulovil dva različna metulja in demonstriral, kako se metulja izpusti ter pokazal fotografije metulja, ki je značilen za briško območje in je hkrati zaščiten. Ob vodi so otroci opazili veliko ribic in se seznanili z značilnimi živalmi (želvice, čaplje, kače, kačji pastirji...). Zanimiv je bil še ogled kože, katero je odvrgla kača. Druženje smo sklenili na grajskem dvorišču, kjer smo med drugim prisluhnili resnični zgodbi o sovi uharici.   G. Kumar Borutu iskrena hvala za sodelovanje.

Bonbončki in Zajčki,
OŠ Dobrovo, Vrtec Dobrovo, vrtec Kojsko

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL