Odgovorno s hrano

ČISTILNA AKCIJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

Dodano: 2012-04-06 08:39:44
Skrb za zdravo in čisto okolje se začne že v vrtcu. Ker se tega v našem vrtcu še kako dobro zavedamo, smo tudi mi sodelovali v akciji Očistimo Slovenijo 2012, katero smo izvedli že v petek 23.3.2012.

Prvi korak je bil izdelava akcijskega načrta, kateri je zajemal določitev nalog vsakega posameznika. Tako je vsaka skupina urejala določen del igrišča in okolico vrtca. K sodelovanju v čistilni akciji smo povabili tudi starše in kljub temu, da je potekala v dopoldanskem času, so se nekateri povabilu aktivno odzvali. S skupnimi močmi (otroci, starši in vsi zaposleni) smo v vseh enotah pobirali smeti, grabili listje, pometali, prekopavali peskovnike in urejali zeliščne vrtove. V mestnem parku, kateri se nahaja v neposredni bližini vrtca, pa smo uredili tudi cvetlično gredo. Akciji so se priključili tudi sodelavci iz pisarne, kateri so bili zadolženi za ureditev parkirnih površin in zelenic okoli njih. Seveda pa za pridne delavce ni manjkala niti malica, za katero so poskrbele naše spretne kuharice in kuhar.
Otroci so tako spoznavali delovni proces, si razvijali primeren odnos do dela, timsko sodelovali, vsi skupaj pa smo poskrbeli za lepši videz vrtca in dobro počutje vseh nas in s tem ponovno uresničili našo vizijo vrtca »SKUPNI KORAKI NAS VODIJO K ODLIČNOSTI«.



Vanja Đukić,
Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL