Odgovorno s hrano

EKODAN NA OŠ JURIJA VEGE MORAVČE

Dodano: 2012-04-03 12:58:52
Triindvajsetega marca smo na naši šoli izvedli Ekodan, ki je bil tokrat izveden v treh sklopih: zbiralna akcija starega papirja, Kviz o Juriju Vegi in čistilna akcija Očistimo Slovenijo.

Akcija zbiranja starega papirja je potekala v tednu od 19. do 23. marca. Papir so učenci prinašali čez cel teden, veliko so ga vozili starši sami. Tehtanje je potekalo vsako jutro od 6. ure dalje. Zbrali smo 19 825 kg papirja.
Čistilna akcija je potekala v sklopu vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo – Očistimo svet v koordinaciji z občino Moravče. Oddelki so bili razdeljeni po trasah, ki so pokrivale širšo okolico Moravč. Z učenci smo zbrali precej smeti, kar žal še vedno kaže na slabo ekološko kulturo ljudi.
Ker se naša šola imenuje po Juriju Vegi, čigar obletnica rojstva je ravno v mesecu marcu, šola tradicionalno organizira Kviz o Juriju Vegi, na katerem se učenci pomerijo v znanju o življenju in delu tega velikega matematika ter v znanju matematike. Kviz smo letos imeli v sklopu Ekodneva, zmagovalci po posameznih starostnih skupinah so bili učenci 1. b, 4. b, 5. a, 8. a in 9. c.Vsi trije sklopi so se čez celo dopoldne prepletali med triadami in z učenci smo preživeli prelep, sproščen, ekološko naravnan, pa tudi poučen Ekodan.

 

Betka Gorjup Skok in Nada Osolnik,
OŠ Jurija Vege Moravče

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL