Odgovorno s hrano

V VRTCU VELENJE SMO PRAZNOVALI ŠESTDESETO OBLETNICO

Dodano: 2012-06-01 09:19:54
g, Metka Čas je podpisala Ekolistino
Petindvajsetega maja je Vrtec Velenje praznoval šesdeseto obletnico. Na osrednji slovesnosti smo podpisali Ekolistino izpolnili sedmi korak za pridobitev zelene zastave.

G. ravnateljica Metka Čas, je v svojem govoru  poudarila velik napredek pri delu strokovnih delavcev, kvalitetni in sodobni opremi objektov in zelo veliko igralnih sredstev, ki nudijo ogromno možnosti za učenje in razvoj naših 1360 otrok. V zadnjem letu smo veliko pozornosti posvetili ekovsebinam. V ta namen smo si postavili ekopravila, se naučili varčevati z vodo, energijo, skrbeli za živali, rastline, lepe medsebojne odnose, ločevali smo odpadke, čistili okolje.. Ob tem smo sodelovali z lokalno skupnostjo, nevladnimi organizacijami in seveda s starši naših otrok. Ob vseh teh dejavnostih je nastala ekohimna, ki so jo na prireditvi med drugimi pesmimi, zapeli otroški zbori iz vseh večjih enot. Hkrati so tudi napovedali podpis Ekolistine in pridobitev zelene zastave. S podpisom Ekolistine, smo se zavezali, da bomo skrbeli za čisto okolje, sledili smernicam programa Ekošola.

Z ekopesmijo smo prireditev tudi zaključili.

Mi grabimo pometamo
pa rožice sadimo
in da ostane vse čisto
za red ves čas  skrbimo.

Najlepše je slišati takšno pesem iz otroških ust. Če vemo, da to res počno,  je za poslanstvo vzgojiteljev najlepša nagrada.  

 

Melita Trdin,
Vrtec velenje - OE Vrtiljak

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL