Odgovorno s hrano

POSTAVLJANJE NETOPIRNICE NA DOMU PECA

Dodano: 2012-10-10 13:40:54
Delavnica izdelave knjižnega kazala v obliki netopirja
Naravovarstvena in didaktična pobuda Centra šolskih in obšolskih dejavnosti: Netopirnica na vsaki slovenski šoli in vrtcu.

Cilj pobude je ozaveščanje otrok in posredno odraslih o ekološkem in ekonomskem pomenu netopirjev. V četrtek, 27. 9. 2012 ob 9.00 uri smo netopirnice postavljali po vseh domovih CŠOD po Sloveniji.
Z gostujočimi učenci 8.a in 8.c razreda Osnovne šole Notranjskega odreda Cerknica smo najprej vzeli pod drobnogled življenje netopirjev. Pri tem smo ovrgli nekaj stereotipov, ki veljajo zanje, še posebej tega, da so to strašni krvosesi, ki se jih moramo bati. Skupaj smo ugotovili, da so to zelo koristne živali, ki uničujejo nam nadležne in škodljive žuželke. Sledila je delavnica, v kateri si je vsak učenec izdelal origami: knjižno kazalo v obliki netopirja.
Učenci so si v nadaljevanju z zanimanjem ogledali netopirnico, ob tem pa smo se pogovorili tudi o navodilih za njeno postavitev. Na domu Peca smo jo obesili na SV - mirnejšo stran poslopja pod streho, 5 metrov visoko. Upamo, da bo čim prej dobila svoje nove stanovalce.


Janja Gril,
CŠOD, dom Peca

 

 

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL