Odgovorno s hrano

EKODAN NA OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ

Dodano: 2013-04-22 08:52:39
Urejanje našega eko vrtička
V četrtek 11. 4. 2013 smo imeli na šoli ekodan. Zjutraj smo si vsi razredi ogledali film o pomenu ločevanju odpadkov. Po ogledu filma smo se razdelili v skupine.

Prva triada je prebrala pravljico Ples v zabojniku, še enkrat so ponovili barve za koše in nalepili sličice na ustrezne zabojnike. Iz odpadnega materiala so naredili konje.

Druga triada je izdelovala  lončke za barvice in svinčnike iz odpadnega materiala, izdelali so mačkone iz odpadne embalaže, pogovarjali so se o tem, kako zmanjšati količino odpadkov na šoli, o odnosu do hrane in primerjali porabo vode.

Tretja triada je pregledala in namestila nalepke ob stikalih in vodi po celi šoli, primerjala porabo elektrike in se pogovarjala o tem, kako privarčevati elektriko. Obnovili so ekološke  otoke, obnovili tablice z imeni zelišč za dišavni vrtiček, uredili peskovnik in vrt, fotografirali  in poročali o ekodnevu.

S skupnimi močmi smo uredili celotno okolico šole: pometli smo igrišče, pograbili listje, uredili zeliščni vrt, popravili ograjo, uredili cvetlične gredice…

Tudi naši najmanjši iz vrtca so pridno pomagali. Račke so nagrabile tri velike kupe listja, nato pa so se skupaj s Sončki odpravili na sprehod. Potem pa na zaslužen počitek.


Maja Lazar in Andreja Rozman,
OŠ Milana Majcna Šentjanž

 

 

Tudi najmlajši so pomagali.
Mačkoni iz petega razreda
Naši dve poročevalki v središču dogajanja
Kako lepa bo okolica naše šole!
Brez rožic ne gre.
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL