Odgovorno s hrano

UČENCI OŠ LJUBEČNA ZMAGOVALCI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V KTO

Dodano: 2013-06-06 08:39:02
Maketa vetrnice
Učenci OŠ Ljubečna so izdelali maketo vetrnice in zasedli prvo mesto na državnem tekmovanju KTO.

12. aprila 2013 se je dvanajst učencev iz OŠ Ljubečna pod vodstvom mentorice Mojce Trobentar in Tine Juršič udeležilo regijskega tekmovanja v Konstruktorstvu in tehnologiji obdelav na OŠ Hudinja. Namen tekmovanja je širjenje znanja o tehniških dosežkih, spodbujanje mladih k inovativnosti in ustvarjalnosti. 

Učenci so tekmovali v različnih panogah: Izdelava izdelka iz papirja, lesa, kovin, konstruiranje z lego gradniki in z gradniki konstrukcijske zbirke ter projektno delo. 

Trije učenci, Matic Absec, Lovro Repas in Tadej Trobiš, ki so ob spodbudi in pomoči staršev izdelali  maketo vetrnice in jo predstavili na regijskem tekmovanju so bili uspešni. Dosegli so prvo mesto in so se udeležili še na državno tekmovanje, ki je potekalo 18. maja 2013 v Ljubljani, kjer so prav tako osvojili prvo mesto.

Prav tako pa sta bila uspešna še dva učenca. Jure Šarlah je prav tako na regijskem tekmovanju v konstruiranju z lego gradniki osvojil 1. mesto, na državnem pa 2. mesto. Tadej Jeršič pa je v reševanju problema z gradniki konstrustrukcijske zbirke na regijskem tekmovanju osvojil 2. mesto. 

 

Nataša Sedej,
OŠ Ljubečna

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL