Odgovorno s hrano

3. ŠPORT ŠPAS – Dan druženja in gibanja treh generacij

Dodano: 2013-06-27 09:34:45
Za nami je tretje srečanje treh generacij. Po tem, ko smo ga enkrat prestavili zaradi slabega vremena, nam je v drugo uspelo. Bil je čudovit, sončen dan, ne prevroč, ravno pravšnji, da smo ga preživeli zunaj, na igrišču vrtca in na pohodih v bližnji okoli

Začelo se je z razgibavanjem, nadaljevalo s pohodom in zabavo. Bilo nas je toliko, da so potrebovali deset minut, da so vsi prečkali križišče v Luciji, ki so ga policisti zaprli, zaradi varnosti. Kakšna povorka, dolga, vesela, igriva, vse generacije na kupu, veličastno!
Po prijetnih pohodih štirih skupin različnih starosti, smo se dobili na igrišču, kjer so vse čakala društva iz našega okolja, ki so nam predstavljala zdravo in zanimivo hrano ter med in medene izdelke. Najbolj atraktivni pa so bili gasilci. Ni ga otroka, ki si ni ogledal gasilski kamion, občudoval njegovo opremo, velikost, močan curek vode in požrtvovalna gasilca, ki sta otroke celo dvignila visoko na kamion. Zabavali smo se ob družabnih igrah in na igralih igrišča. Zaslužili smo si tudi kosilo, bobiče in pecivo, ki smo ga pojedli kot na pikniku; malo za mizami, na klopcah, na zidku, stopnicah,… toda to ni nobenega motilo.  Na koncu je zapel in zaigral glasbenik Damiano Roi, da smo lahko zaplesali ali pa uživali ob poslušanju.

Preživeli smo aktiven, sproščujoč dopoldan, ki nas je napolnil z veseljem in energijo. To pa je hrana za našo dušo in telo, za zdravje.


Leonora Drgan,
Vrtec Morje Lucija

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL