Odgovorno s hrano

OBISK KMETIJE Z EKOLOŠKO PRIDELAVO HRANE

Dodano: 2013-10-24 12:12:19
Učenci OŠ Janka Padežnika so obiskali ekološko kmetijo.

Osnovna šola Janka Padežnika je tudi eko šola, zato smo se  08. Septembra 2013 odločili, da obiščemo ekološko kmetijo na robu mesta Maribora, katera je last Ljudmile Koren.

Dobro oblečeni in obuti smo se pred šolo zbrali ob pol devetih zjutraj, od koder nas je pot vodila po Iztokovi ulici do Ciril Metodove in potem po Dravograjski ulici, kjer je bil naš prvi postanek. Iz nahrbtnikov smo vzeli delovne liste, rešili nekaj vaj in si označili pot do prvega postanka.

Nadaljevali smo pot po Dravograjski mimo o.š. Gustava Šiliha kjer je bil naš drugi postanek. Reševali smo delovne liste, nekaj popili in nato nadaljevali pot proti eko kmetiji.

 KONČNO SMO PRIŠLI !!

Gospa Ljudmila nas je že pričakovala. Razložili so nam program dela.

Povedala nam je, da je vse na njeni kmetiji bio. Pokazala nam je zelenjavo in zelišča in ena izmed njih so:šparglji, šentjanževka, majaron, timijan, listnati česen, luštrek, sivka, rožmarin, sladki koren… Potem smo odšli pogledat njene vrtove in njive, kjer je imela veliko raznovrstne zelenjave. Pri zelenjavi mi je bila najbolj všeč vijolična paprika. Razkazala nam je tople grede. Topla grada je pokrita, v njih s pomočjo toplote, vlage in eko gnojila pridelki hitreje rastejo. 

Pripravili so nam malico - O NJAMI KAKO JE BILO DOBRO.

Jedli smo domači kruh namazan z doma pridelano marmelado in s skutinim namazom.

Pili pa smo sok in koprivin čaj. Koprivin čaj mi je bil zelo všeč. Sledilo je nakupovanje.

Kupil sem vijolično papriko, korenje, uhljek in sadiko mesečeve jagode.

 

Sledil je čas za odhod. OOOOHHH, prehitro je minilo! Za poslastico smo dobili še jabolčni štrudelj. Počasi smo odšli proti avtobusni postaji. Z avtobusom smo se odpravili proti O.Š. Janko Padežnik.

Zapisal: Aljuša Golob, 5.b

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL