Dejavnosti tega dne lahko strnemo v kratko sporočilo: zdrava, uravnotežena prehrana, polna sadja in zelenjave postrežene in pripravljene v drugačni obliki, ki je ustrezala našim čutom je tisto, ki nas popelje k zdravju. Če k temu dodamo še ustrezno mero gibanja in nenehno izobraževanje o zdravem načinu življenja, smo naredili veliko za sebe, svoje telo in samopodobo. Dišeč domač kruh - čigar vonj se je širil po vseh hodnikih - slovenski med, izbira živil iz domačega okolja, so v nas krepili odgovoren odnos do hrane in okolja.
Učenci so v delavnicah aktivno sodelovali v predvidenih aktivnostih in na koncu svoje izdelke razstavili, pripravljeno hrano pojedli, se razmigali v športnih igrah ter prisluhnili predavanju o sladkorni bolezni in gensko spremenjenih organizmih.
Poseben dan je potekal v organizaciji učiteljice Petre Zafošnik.
Nada Sevšek, koordinatorka Ekošole