Odgovorno s hrano

Gibanje in uravnotežena prehrana v VVZ Kekec Grosuplje

Dodano: 2013-12-04 08:51:01
obisk predstavnikov Gospodarsko interesnega združenja v skupini
Letošnja tema našega eko vrtca je Zdravje in uravnotežena prehrana. V enoti Tinkara skupaj z otroki in starši zbiramo recepte za pripravo zdrave hrane. Recepte bomo zbrali v knjigo.

Letošnja tema eko vrtca VVZ Kekec Grosuplje je Zdravje in uravnotežena prehrana. Po enotah potekajo različne dejavnosti, ki to temo podpirajo in bogatijo.

V enoti Tinkara otroci skupaj s starši zbirajo in v vrtec prinašajo recepte za pripravo zdrave hrane. Recepte predstavimo na skupni oglasni deski, nekatere tudi preiskusimo. Ob zaključku leta bomo recepte zbrali v knjigi z naslovom Jemo zdravo!

V skupini Otroci z zvončkom letos poteka zanimiv inovacijski projekt Gibanje in uravnotežena prehrana skozi letne čase. Oktobra so obiskali eko kmetijo Janežič v Poljanah nad Stično. Otroci so obirali jabolka, delali in pili so jabolčni sok... Jabolčni sok so pripravili s pomočjo preše. Vsak dan otroci tudi telovadijo, se veliko gibajo zunaj, pripravljajo sadne ter zelenjavne malice zase in pogosto še za druge skupine v naši enoti. Povezujejo se tudi z zunanjimi sodelavci, saj so jih že obiskali predstavniki Gospodarsko interesnega združenja iz Ljubljane. Otroci iz te skupine svoje novo pridobljeno znanje širijo tudi med otroke iz drugih skupin in starše.

 

                                                                                                                    Vida Kastelic

obisk otrok na eko kmetiji Janežič
pridobivanje jabolčnega soka s prešo
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL