Odgovorno s hrano

EKO KROŽEK V VRTCU MOST NA SOČI

Dodano: 2014-02-17 08:27:59
V vrtcu Most na Soči smo v projekt ekošola- ekovrtec vključeni že osmo šolsko leto. Poleg osrednjega tematskega sklopa Odpadki smo letos dodali še Eko krožek.

Tako v skupini Krtkov pridno ustvarjamo na temo, ki je v tistem trenutku aktualna. Da pa se lahko pohvalimo z našimi izdelki, jih redno razstavljamo v naši garderobi, kjer imamo prav poseben prostor, ki se imenuje EKO kotiček.

Za boljšo motivacijo in prijetnejše vzdušje mi pomaga lutka, ki z otroki veselo pokramlja.

Naše prvo srečanje je spremljala tema zdrav življenjski slog, kjer smo se odločili prikazati zdrav obrok. Naš pladenj, ki smo ga ustvarili, je kar kipel od vitaminov in zdrave hrane.

Pri drugem srečanju smo se spomnili na naše ptičke, ki zimo preživijo pri nas. Vsak otrok si je ustvaril svojo ptičjo krmilnico, ki jo je z velikim veseljem odnesel domov in na bližnjem drevesu našel prostor, da jo je obesil. Vem, da nihče izmed njih ni pozabil nasuti hrane, tako smo vsi čakali na prve lačne ptičke.

Po prazničnem decembru nam je zopet uspelo najti čas za naš krožek. Ustvarjali smo na temo nagradnega natečaja, življenje v gozdu. Odločili smo se ustvariti sovice, ki smo jih še odlično povezali z Valentinovim. Nastal je pravi gozd prijaznih in ljubeznivih sovic.

Za vrtec Most na Soči zapisala Petra Pečko

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL