Odgovorno s hrano

SKRB ZA ZDRAVO IN ČISTO OKOLJE

Dodano: 2014-05-07 08:28:58
Žal se ljudje še vedno premalo odgovorno in spoštljivo obnašamo do narave in okolja, kar opazimo vsakič znova, ko se z otroki sprehajamo po okolici vrtca, saj vsepovsod ležijo različni odpadki.

V naši skupini se skozi celo leto navajamo na ustrezno ravnanje z odpadki. Pozornost usmerjamo predvsem na vsakodnevne odpadke, ki nastajajo v prostoru - olupki, ostanki hrane, jogurtovi lončki, tetrapaki, papirnati robčki, prtički, ostanki šiljenja, papirja… Pridno jih ločujemo v zato namenjene koše, nekatere pa uporabimo za igro in likovno ustvarjanje.

Skozi pogovor, različne eko dejavnosti, branje zgodb z ekološko vsebino, z vzgledom in ob konkretnih situacijah otroci pridobivajo izkušnje o tem, kako sami in drugi ljudje vplivajo na naravo in kako lahko vsi skupaj dejavno prispevamo k varovanju in ohranjanju naravnega okolja. Spoznavajo pojme, kot so: odpadki, strupeni odpadki, ločevanje odpadkov, ekološki otok, onesnaževanje, odlaganje…, razvijajo si naravoslovno mišljenje, sklepanje ter čut za naravo in njeno ohranitev.

 

Tudi letos smo se pridružili vseslovenski čistilni akciji Očistimo Slovenijo. Očistili smo sprehajalne poti in zelenice v okolici vrtca. Na koncu smo pobrane odpadke ustrezno razvrstili v zabojnike na ekološkem otok.

 

Vzg. Barbara Jakopin

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL