Odgovorno s hrano

EKO pridelava in predelava sadja na kmetiji Pr' Zamud

Dodano: 2010-12-02 11:10:06
Izdelava slastnega štrudla
EKO pridelava in predelava sadja na kmetiji Pr' Zamud

V četrtek, 7. 10. 2010, so učenci 1. razreda imeli naravoslovni dan z naslovom EKO pridelava in predelava sadja na kmetiji Pr' Zamud v Dolenčicah. Gospodinja Majda nas je popeljala na travniški sadovnjak, kjer smo opazovali posamezna sadna drevesa in pobirali sadje. V njeni delavnici smo si ogledali nekaj izdelkov iz predelanega sadja, nato pa se tudi sami preizkusili v peki potičk z nadevom iz domačega suhega sadja ter pripravili jabolka za sušenje. Za učence je bilo vsekakor najbolj zanimivo rezanje sadja ter oblikovanje potičk iz že pripravljenega testa. Najbolj pa so se razveselili sladkih medenjakov ter dišečih potičk, ki so jih ponosno odnesli domov.

učenci 1. razreda in učiteljici Irma Čadež in Nina Šorli

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL