Odgovorno s hrano

OŠ Trebnje tudi letos na EKO tržnici

Dodano: 2014-11-17 09:25:08

V soboto, 11. 10. 2014, se je Osnovna šola Trebnje udeležila vsakoletne tržnice. Učenke so za obiskovalce pripravile anketo in pobarvanke za najmlajše v njihovem kotičku, se igrale igro spomin (motiv zelenjave) in obiskovalce povabile na pokušino izdelkov iz pirine moke (jabolčni kruh s pirino moko in pirini piškoti z ovsenimi kosmiči), ki jih je pripravila učiteljica Irena Višček s pomočjo učencev.

Postavili smo stojnico, na kateri smo predstavili nekaj povrtnin z domačega vrta in hkrati predstavili našo šolo v okviru EKO ŠOLE.

Dodali smo še plakat, s katerim smo poskusili ozavestiti obiskovalce o pomenu doma pridelane hrane. Učenke Pika Prosenik, Zarja Kovič, Tija Metelko, Sara Kovačič in Urška Koželj so predstavljale našo šolo v majicah, ki nam jih je podaril gospod Marko Prosenik.

Učenke so med mimoidočimi opravile hiter anketni vprašalnik. Zanimalo nas je dvoje: ali doma pridelujejo hrano in ali so ob nakupu zelenjave pozorni na njeno poreklo. Pri prvem vprašanju je 46 mimoidočih odgovorilo pritrdilno, samo 5 jih je odgovorilo, da je ne pridelujejo sami, kar nam pove, da se ljudje zavedamo pomena domačega vrta. Pri drugem vprašanju jih je 42 odgovorilo, da so pozorni, 1 ni nikoli pozoren, 8 jih je pa samo včasih. To pa nam pove, da so ljudje kar pozorni na poreklo.

Dan se je v lepem vremenu in dobri družbi hitro končal.
Smiljan Pristavnik

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL