Odgovorno s hrano

Preplesali cel dan

Dodano: 2014-12-08 08:13:02
Učenci OŠ Ob Dravinji iz Slovenskih Konjic smo imeli zanimiv športni dan v obliki plesnih delavnic.

Ko smo izvedeli za vsebino športnega dne, smo se samo muzali. Nekaterim je bilo všeč, drugi so, tako kot vedno, godrnjali. Doma sem povedala za aktivnost. Starši so me vzpodbudili k aktivnemu sodelovanju. Učili smo se različnih zvrsti plesa. Zazibali smo se v ritmu otroškega plesa, hip-hopa, rock and rolla ter standardnih plesov.

S takšno obliko športnega dne se še nismo srečali. Zanimiv je bil pogled na sramežljive fante in radovedna dekleta. Če so se na začetku, predvsem fantje, še malce šalili in jim je bilo nerodno, so proti koncu dneva tudi oni pozabili na norčije in lepo plesali.

Pri plesu so se nam pridružili tudi nekateri dedki in babice. Bilo jih je okoli sedemdeset. Babice in dedki prvošolčkov so se celo predstavili skupaj z njimi.

Ob koncu smo vsi predstavili plese, ki smo se jih naučili. Najprej malo zadržano, da se nam bodo smejali, potem pa smo korajžno odplesali naučeno. Dan je kar prehitro minil. Spoznali smo ravno toliko plesnih veščin, da se bo marsikdo spoznavanja lepot plesa lotil še bolj zavzeto.

Imela sem se zelo lepo. Ko bi le bilo še več takšnih dni. (Zara Hlastec)

Mnenja mojih sošolcev:

Ko nam je učiteljica povedala, da bomo imeli plesne delavnice, smo bili vsi veseli. Tistega dne smo bili še bolj na trnih, saj smo ugotovili, da bomo to, kar smo se naučili, pokazali pred učenci šole. Skupaj z nami so plesali še dedki in babice. Ko smo nastopali, mi je bilo zelo lepo, saj sem se gibov dobro naučila in tudi sama rada plešem. Zadovoljen je bil tudi plesni učitelj Peter. (Vita T.)

Moja babica in jaz sva zelo uživali in se zabavali. Meni je bilo malo nerodno, ampak je bilo lepo. Plesni učitelji so bili prijazni. Tak športni dan bi lahko ponovili tudi naslednje leto. (Eneja B.)

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL