Odgovorno s hrano

RADI OKUŠAMO KAJ NAM ZRASTE

Dodano: 2015-05-26 07:29:56
V vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica; enota Zgornja Polskava smo na začasni lokaciji (gradijo nam nov vrtec), naredili manjšo gredico in poskrbeli za pridelek.

Otroci so prinašali semena od doma in posejali: korenček, čebulo, rukolo, sončnice, zelje, brstični ohrovt, solato in rdečo redkvico. Iz starega vrta, kjer smo vrtnarili v preteklih letih, smo preselili rabarbaro, meto in meliso za prihajajoče tople dni, da si bomo pripravili okusne in zdrave napitke.

Vsak dan smo opazovali, spremljali, skrbeli z zalivanjem, da bi semena čim prej vzklila. En del posejanega smo tudi pokrili in spoznali kaj vzpodbudi rastlino, da hitreje zraste. Najprej smo okušali solato, rdečo redkvico in pred kratkim smo nabrali rukolo in jo zmešali s solato. Vse kar smo skupaj pripravili, nam je bilo tako všeč, da je še prehitro zmanjkalo. Vsak teden dodamo k jedilniku kakšen naš pridelek, saj otroci kar iščejo v krožniku, kaj je iz njihovega vrta. Kmalu bomo presadili sadike paradižnika in bučk, ki nam uspevajo v igralnici. Čaka nas še veliko dela in kar je najpomembnejše, vsem nam je v veliko veselje in uživamo v tem.

 

Vzgojiteljici oddelka 4-6 let:

Lidija Retuznik in Andreja Koren

Zalivamo gredo...
Dodali smo tablice z napisi
Okušamo, mmm... dobro je
Pobiramo pridelek
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL