Odgovorno s hrano

TRETJA DELAVNICA PROJEKTA ODGOVORNO S HRANO

Dodano: 2016-01-27 12:36:45
V ponedeljek 25.1.2016 je v prostorih OŠ Lava potekala tretja delavnica mednarodnega projekta Odgovorno s hrano.

V ponedeljek 25.1.2016 so se slovenski mentorji projekta Odgovorno s hrano! trinajstih sodelujočih ustanov zbrali že na tretji delavnici. Mentorji vsake ustanove so predstavili svoje akcijske načrte ter si tako izmenjali izkušnje in ideje. V akcijskih načrtih so predstavili dejavnosti, ki jih bodo ali so jih delno že izvedli, namenjene pa so šestim ključnim prehranjevalnim usmeritvam projekta: pospešenemu izginjanju raznolikosti, povečani porabi mesa in mlečnih izdelkov, rasti razdalje med pridelovalci in potrošniki, naraščajoči porabi predelane hrane, navzočnosti palmovega olja v predelani hrani ter zaskrbljujočemu naraščanju zavržene hrane. 

Ekoakcijski načrti ustanov:

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR
DIJAŠKI DOM IVANA CANKARJA
JVIZ OŠ DOBREPOLJE 
OŠ LAVA 
OŠ LESIČNO
OŠ MARTINA KRPANA LJUBLJANA
OŠ PRESERJE PRI RADOMLJAH
OŠ PUCONCI
OŠ TOMA BREJCA
OŠ ZADOBROVA
VRTEC ANTONA MEDVEDA KAMNIK
VRTEC MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA
VRTEC OTONA ŽUPANČIČA SLOVENSKA BISTRICA
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL