Odgovorno s hrano

Eko dan

Dodano: 2016-04-26 08:20:15
Priprava zemlje v vrtnariji
Eko dan v vrtcu Turnišče - "planet Zemlja praznuje"

 

Eko dan smo v vrtcu Turnišče pripravili z naslovom "PLANET ZEMLJA PRAZNUJE".

Pod tem naslovom smo izvajali dejavnosti tekom tedna, spoznavali planet Zemljo na vseh področjih. Otroci so prinesli globuse, se pogovarjali o življenju na planetu Zemlja, igrali smo se gibalne igre, prebrali: Zgodba o gmajnicah, Tri muhe in umazan ribnik, Eko čarovniška šola (Mojiceja Podgoršek), obiskali vrtnarijo v Turnišču, v lončke posejali semena rastlin in z lepljenko izrazili planet Zemlja. Kaširali smo balone, ki smo jih nato pobarvali, dodali vabilo za Eko dan in povabili otroke in strokovne delavce na skupno praznovanje.

IN POTEM???                                                                                                                                   Smo se zbrali ob vrtčevski terasi. Najprej smo ob torti s svečko zapeli EKO himno vrtca, upihnili svečko in si po pozdravu ga. županje ogledali predstavo REŠIMO ZEMLJO, v izvedbi Društva za boljši svet. Predstava je bila za vse prisotne izjemno zanimiva, z globokim sporočilom...
Za otroke so sledile ustvarjalne delavnice z nestrukturiranim materialom: vejice, kamenčki, lesene ploščice. Na igrišču je potekala prosta igra.
Za ureditev in zasaditev zeliščnega in začimbnega vrta so poskrbeli starši eko programskega sveta, strokovni delavci vrtca, vrtnarka in otroci, ki so prinesli sadike zelišč in začimb. 

Ekokoordinatorka vrtca Turnišče, Marija Prša

Sejanje semen v lončke
Barvanje kaširanih balonov
Globus - Zemlja
Pozdrav županje
Predstava REŠIMO ZEMLJO
Igra s kamenčki
Polaganje vejic
Še nestrukturirani material
Sajenje zelišč
Sejanje
Priprava gredic in sejanje
Sajenje jagod
Zasajen zeliščni vrt
Urejen začimbni vrt
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL