Odgovorno s hrano

PTICE PEVKE V MOJEM KRAJU

Dodano: 2016-05-24 14:12:12
Opazovanje ptic
V vrtcu Studenci Maribor, organizacijski enoti Poljane, smo se med drugimi temami, odločili tudi za temo Ptice pevke v mojem kraju.

Za izpeljavo projekta smo si na začetku določili cilje, ki jim sledimo: razvijanje naklonjenega, spoštljivega in odgovornega odnosa do žive narave, spodbujanje različnih pristopov k spoznavanju narave, odkrivanje, spoznavanje in primerjanje ptic in njihovega okolja, seznanjanje, kako se ptice med seboj razumejo, razmnožujejo, živijo ter da je življenje živih bitij odvisno od drugih bitij.

Tako smo v preteklih mesecih opazovali ptice v slikanicah, fotografijah in v naravi ter jih poimenovali, izdelali smo plakat, spoznavali telesno zgradbo ptic, se seznanjali z njihovim razmnoževanjem, prehranjevanjem, zraven tega pa smo poslušali oglašanje ptic v naravi in s pomočjo zvočnih posnetkov.

Seznanili smo se, kako skrbimo za ptice pozimi, izdelali smo ptičje hiše. Hkrati smo ptičje hiše likovno upodobili s tehniko kolažnega tiska.

Izdelali smo tudi igro spomin s slikami ptic. Spoznali smo otroške pesmi o pticah, ob glasbi ponazarjali njihovo gibanje in izdelali dekoracijo na temo ptice. Izdelali smo tudi ptice iz odpadnega materiala in z njimi okrasili eko smreko.

Otroci so se z veseljem vključevali v vse izvedene dejavnosti in prav ponosno na sprehodu opozarjajo na ptice, še posebej na tiste, ki jih že znajo poimenovati.

Zapisala: vodja projekta Nataša Savec

Grafični odtis ptičje hišice
Izdelava plakata na temo PTICE PEVKE V MOJEM KRAJU
Spoznavanje ptic s pomočjo družabne igre Spomin
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL