Odgovorno s hrano

TRADICIONALNI SLOVENSKI – 10. MEDENI ZAJTRK V VRTCU IN OŠ SVETI JURIJ

Dodano: 2016-12-07 06:23:53
V petek, 18.11.2016, smo v vrtcu in na OŠ SVETI JURIJ obeležili tradicionalni slovenski zajtrk.

Letošnji zajtrk je bil prav poseben, saj je minilo že deset let, odkar čebelarji obiskujejo vrtce in šole in pripravljamo skupaj medeni zajtrk. Zato nas je ČZS ob desetletnici povabila k posebni obeležitvi tega dogodka s tem, da smo v tem dnevu ob isti uri zapeli Slakovo pesem Čebelar. Naši predšolski otroci in učenci so se pesem z veseljem naučili in kar nekaj dni pred in tudi še po dogodku je v naših prostorih odmevala pesem o čebelarju in čebelicah.
Na OŠ SVETI JURIJ smo potem natančno ob 10.00 uri pod vodstvom naše učiteljice glasbe Mateje Klement zapeli skupaj vsi učenci matične šole ter tri skupine vrtca, ki se nahajajo na matični šoli. Pri petju nam je pomagal tudi naš sovaščan g. Domen Gider, ki nas je spremljal na harmoniki.
Pesem nas je vse razveselila, posebej pa je segla do srca tudi domačima čebelarjema iz našega čebelarskega društva (Hermanu in Andreju Kisilak), ki sta bila ta dan na obisku v vrtcu in prvih razredih osnovne šole, kjer sta predstavila življenje čebele in delo čebelarja.
Naši skupno zapeti pesmi lahko prisluhnete na tej povezavi: https://youtu.be/xh4vkWPOnWY

Zapisala psihologinja:
Anita Fartek

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL