Odgovorno s hrano

PROJEKT S SRCEM ZA ŽIVALI NA POŠ GRAJENA

Dodano: 2017-01-04 07:30:39
Zbiralno mesto v ekokotičku smo ustrezno opremili
Tudi v letošnjem letu, na OŠ Ljudski vrt Ptuj, Podružnica Grajena, izvajamo lasten projekt S srcem za živali. Decembra smo uradno končali akcijo zbiranja hrane in potrebščin za živali, ki se je pričela 4. oktobra, na svetovni dan živali.

V ponedeljek, 19. 12. 2016, nas je v okviru projekta, ki ga izvajamo že tretje leto zapored, obiskala gospa Kristina Pšajd, predsednica Društva proti mučenju živali Ptuj. Pri razredni uri je izvedla predavanje za učence od 6. do 8. razreda, v katerem je predstavila delovanje društva ter povedala nekaj zgodb o reševanju živali. Poudarila je, da je skrb za žival resna in odgovorna naloga, in hkrati pozvala učence, naj si ne omislijo živali, v kolikor zanjo ne bodo mogli ustrezno skrbeti (zaenkrat finančno skrb namesto njih prevzamejo starši). Vsaka žival si zasluži hrano, vodo, primerne bivalne pogoje, veterinarsko oskrbo in ljubezen. Gospe Pšajd smo predali tudi zbrano hrano in pripomočke za živali, in sicer okoli 15 kg suhe (briketirane) mačje hrane, 10,3 kg mokre hrane za muce (konzerve in vrečice), 17 kg briketirane pasje hrane, 6,8 kg mokre hrane za pse, nekaj priboljškov, torbo za prenašanje psa ali muce, povodec, plastenki s posodicama za teren, skodelico za hrano, torbici za priboljške, krtači za česanje, nekaj odejic in tekstila in 1,5 kg hrane za zunanje ptice.

Decembra smo s semeni napolnili tudi obe zunanji ptičji krmilnici pred šolo. Krmilnice imamo že drugo leto, izdelali pa so jih učenci pod mentorstvom učiteljice Blanke Kojc.

Januarja pričnemo z zbiralno akcijo hrane za brezdomne živali za društvo Animal Angels. Akcija bo trajala do konca šolskega leta.

Petra Uvera Hočevar, vodja projekta

Nada Sevšek, koordinatorka Ekošole

Predsednica društva med predavanjem
Učenci so pozorno poslušali
Vse zbrano smo odnesli do avtomobila
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL