Odgovorno s hrano

LUTKOVNA PREDSTAVA TRI MUHE IN UMAZAN RIBNIK V IZVEDBI LUTKARIC VRTCA MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

Dodano: 2017-02-02 08:01:36
V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona deluje lutkovna skupina Cekinček, ki otrokom s svojimi lutkovnimi predstavami popestri marsikatero dopoldne.

Zavedamo se, da je v vrtcu pomembna raznolikost dejavnosti na vseh področjih kurikula. V okviru Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona deluje lutkovna skupina Cekinček, ki otrokom s svojimi lutkovnimi predstavami popestri marsikatero dopoldne. Ena izmed teh lutkovnih predstav, ki  smo jih lutkarice pripravile za otroke, in s katero se bomo v mesecu marcu udeležile Srečanja lutkovnih skupin Slovenije 2017, nosi  naslov Tri muhe in umazan ribnik, avtorice Mojiceje Podgoršek. Zgodba je poučne in okoljske tematike, preko katere lahko otrokom vzbudimo skrb in občutljivost do narave. Na kratko:  Tri muhe, Plavooka, Zelenooka in Rjavooka so že leta in leta živele ob istem ribniku. Nekega dne pa so se zaradi vse bolj onesnažene vode začele čudno obnašati. Namesto da bi brenčale, so kikirikale, mijavkale in mukale. Razplete se tako, da poskrbijo za to, da vaščani ribnik očistijo odpadkov, ki ne spadajo vanj.

Namen lutkovne predstave je bil v otrocih privzgojiti skrb za okolje ter odgovoren odnos do narave. Želimo si, da skrb za okolje in naravo postane del življenja vsakega od nas. Verjamemo, da smo na dobri poti.

Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL