Odgovorno s hrano

Peka kruha

Dodano: 2011-01-08 18:01:35
Priprava na delo

Tretješolci smo imeli v decembru prav poseben dan. V naši učilnici je prijetno dišalo. Obiskala nas je ga. Jožica Ogrin. Povedala nam je veliko zanimivega o življenju in delu na kmetiji. Njihova kmetija se razlikuje od ostalih, ker ne uporabljajo umetnih gnojil. Vsi pridelki so naravni in zato zdravi.

Spoznali smo, kako se pridela bio pšenica, kako iz nje dobimo moko in kakšna je razlika med polnozrnato, črno in belo moko. Moka, ki jo uporablja gospa Jožica pri peki, nima umetnih primesi, kot moka kupljena v trgovinah. Nato nam je pokazala, kako se naredi kruh. Zamesila nam je polnozrnati kruh, mediteranski kruh, črni in beli kruh brez soli.

Nalepše pa je bilo, ko smo sami mesili svoje hlebčke. Okrasili smo jih z različnimi semeni. Ko je kruh vzhajal, smo ga spekli v šolski kuhinji.

Najslajši del pa je bila pokušnja kruha. Pri tem smo neizmerno uživali in prav vsi smo se do sitega najedli.

 

Učenci 3.a in

učiteljica Alenka Košak Mencin

Tako se zamesi kruh
Priprava različnih semen
Naši zanimivi kruhki
Ta je pa moj
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL