Odgovorno s hrano

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dodano: 2011-11-29 08:37:56
Priprava pogrinjka in zajtrk
OŠ Vuzenica - 18. novembrasmo na šolo povabili lokalne pridelovalce hrane.

Na šoli smo zjutraj imeli tradicionalni zajtrk. Pripravili smo si pogrinjke, da bi bil naš zajtrk še popolnejši. V petih razredih smo temu dnevu namenili naravoslovni dan - Zdrava prehrana. Na šolo smo povabili lokalne pridelovalce hrane (čebelarja g. Žvikarta, lastnika Bio kmetije g. Miho Jeznika in lastnico kmetije Kupnik - ga. Martino Kupnik). Predstavili so nam dejavnosti s katerimi se ukvarjajo. Pokušali smo različne vrste medu, domači jabolčni sok, domača jabolka...
Delo je minilo zelo hitro. Pripravili smo različne plakate, ki smo jih izobesili na oglasnih deskah.

V prihodnje bi si želeli še več takih zajtrkov, kjer bi lahko okušali slovensko in lokalno pridelano hrano. Imamo pa še to srečo, da živimo na podeželju, da ljudje za svoje potrebe pridelajo še veliko hrane sami na svojem vrtu.

 

Bojana Mori,
OŠ Vuzenica

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL